23 februarie 2011

Masuri de securitate

  • Masuri Pentru Protejarea Conturilor Online
Ca utilizator de Internet Banking, PayPal sau AlertPay, trebuie sa ai grija mare cum, unde si de unde introduci datele de acces. Acest lucru este important deoarece sunt multe persoane care urmaresc un singur lucru, si anume sa puna mana pe ce ai in conturi.

Cea mai folosita metoda pentru obtinerea informatiilor de acces, este phishingul. Phishingul este o metoda prin care hackerul, contacteaza titularul contului respectiv prin email sau chiar telefonic, si ii cere acestuia informatii sensibile de la conturile personale. Partea interesanta a acestei metode este ca hackerul respectiv, se da drept angajat al companiei la care utilizatorul are cont. Email-ul de phishing este atat de bine pus la punct, ca pare a fi trimis chiar de la compania respectiva. Iata cateva elemente din email care te pot atrage in plasa:

- Adresa de email de la care mesajul pare sa fi fost trimis, este identica sau asemanatoare cu cea a companiei.
- Linkul care duce catre site-ul companiei este asemanator sau ascuns.
- Pagina spre care duce linkul din email este o copie a site-ului companiei.

  • Bancile si companiile precum PayPal sau AlertPay, niciodata nu contacteaza clientii pentru a le cere informatii sensibile.

Pe langa metoda de phishing, un hacker mai poate folosii si alte metode precum keyloggerul. Keyloggerul este un program mic, care inregistreaza ceea ce tasteaza utilizatorul calculatorului. Keyloggerul poate fi instalat manual sau automat printr-un virus.

  • Recomandari:
* Sa nu raspunzi mesajelor primite prin email si sa nu accesezi linkurile din ele.
* Sa folosesti un program antivirus (Avast este un antivirus gratuit bun).
* Sa nu iti salvezi parolele pe calculator.
* Sa folosesti o parola unica, complexa pentru fiecare cont. O parola complexa trebuie sa contina cifre, litere dar si caractere ~`*_"}{[].
* Sa introduci parolele cu ajutorul tastaturii virtuale din Windows (Start > Run... > osk.exe)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu